God Måndag morgon, Lucia morgon är det också .. kallt ute och vackert som ett vykort med sol, snö och frost på träden. Alla plus graderna vi hade i Fredags fick den tunga snön att rasa av träden, hela 7 plusgrader som mest med duggregn den dagen, synd då snön låg så fint på träden. Senare på kvällen kom snö igen och temperaturen sjönk rejält och sedan dess har vi haft kallt och imorse var det -12 grader burr, burrr .. måste ut och gräva fram preseningen och få in lite bokved så att det snabbt blir varmt i stugan då det är så här kallt. Blandveden brinner inte så länge och den värme som blir i stugan försvinner snabbare än med den hårda bokveden.

Har i helgen fått besked om när det blir MH & UHB för K-kullen och L-kullen.....                                                                                        

16/4 MH för K-valparna och 17/4 MH för L-valparna

Ni som har valp från någon av dessa kullar .. boka in denna helgen på Tollarps brukshundklubb. Blir förutom MH & UHB även kombinerad valpträff, kul att träffa kullsyskon med mattar & hussar, brukar vara väldigt populärt både för mig, valpköparna och hundarna ! Mer info. kommer naturligtvis på hemsidan och via epost efter helgerna.

Eftersom det var töväder och sen blev kallt så tillåter jag inte vovvarna att rusa rundor fritt här på tomten, har mer än en gång haft briardtassar som blivit skadade av den hårda skaren, inget vidare alls för varkens mig el den drabbade hunden. Detta får mig såklart att tänka på alla vilda djuren som måste leva med den förädiska vassa skaren usch. Jag har råddjuren här på tomten var och varannan natt som söker efter mat. Tyvärr så törs jag varkens mata fåglar eller rådjur för risken att få in vildsvinen i trädgården, dom har jag så gärna kvar i skogen ....

Nej nu ska jag ta tag i dagen, ved måste in och jag måste ut med bilen för lite shopping.

Må så gott ALLA och ha en skön Lussedag .. ses här snart igen !